Loading Events
  • This event has passed.

Călătoreşte alături de mine în India şi descoperă cultura, mâncarea şi condimentele locale. Vizităm atât locuri faimoase, cât şi locuri mai puţin turistice. Vacanţa este concepută astfel încât să experimentezi cât mai mult din fascinanta Indie.

Şi cum iubesc mâncarea, am adăugat şi experienţe culinare ce îţi vor bucura simţurile şi îti vor completa amintirile despre India. Am inclus şi un tur cu mâncare stradală (street food tour), precum şi experienţe de gătit în care vei gusta mâncare delicioasă. Nu îţi fă griji! Dacă te gândeşti că mâncarea este prea condimentată este bine să ştii că va fi pregătită aşa cum o gătesc localnicii, dar va avea un nivel decent de condimente cât să fie pe gustul nostru.

Persoanele singure sunt binevenite în grup.

În plus, am creat o ofertă astfel încât vei avea flexibilitatea de a-ţi alege zborurile. Adică, fie îţi cumperi tu biletele de avion, fie rogi agenţia de turism să îţi caute o ofertă potrivită nevoilor tale.

Călătoria este organizată de agenţia de turism GoAmit Holidays, iar eu voi fi Tour Leader şi voi însoţi grupul. GoAmit Holidays este o agenţie de turism din India cu o experienţă de 20 de ani pe piaţa locală. Recenta mea călătorie în India a fost organizată de agenţia de turism GoAmit şi pot să spun că am testat serviciile lor şi totul a fost perfect.

Sosirea în Delhi în data de 18 martie va depinde de ce bilete de avion alegi, aşadar nu uita să adaugi încă aproximativ 2 zile suplimentare de vacanţă: una pentru a zbura Bucureşti – Delhi şi încă una pentru întoarcerea acasă.

Noi ne vom întâlni în Delhi şi voi fi la dispoziţia ta pe tot parcusul şederii în India.

Ziua 1, 18.03.2018 (Luni) – Delhi
Un reprezentant al agenţiei de turism vă va aştepta la aeroport şi vă va oferi asistenţă. Transfer cu maşina de la aeroport la hotel. Restul zilei este liberă.

Cazare în Delhi.

Ziua 2, 19.03.2018 (Marţi) – Delhi
Tur cu ghid în Delhi atât în oraşul vechi cât şi în zona nouă a oraşului (new Delhi).

Delhi are o multitudine de locuri şi atracţii turistice interesante aşa încât este foarte greu să te decizi de unde să începi să îl explorezi. Printre atracţiile cele mai importante se numără: templul Akshar Dham, Jama Masjid (de regulă denumirea celei mai mari moschei din oraş), o oprire pentru poze la Red Fort, Qutab Minar, templul Lotus Bahai, etc

Cazare în Delhi.

Ziua 3, 20.03.2018 (Miercuri) – Delhi to Agra
Ce ar fi o excursie în India fără o călătorie cu trenul?

Astăzi ne vom îndrepta către staţia de tren din Delhi şi ne vom îmbarca într-o călătorie cu trenul către Agra (transferul se va face cu un tren turistic cu aer conditionat). Odată ajunşi în Agra vom urca în căruţa trasă de cai şi ne vom îndrepta către locul în care începem turul de mâncare stradală (street food tour).

Seara vom asista la spectacolul Mohabbat Taj – o piesă care înfăţişează saga dragostei. Merită să priveşti acest spectacol dacă te gândeşti la efortul de a pune în scenă această moştenire culturală şi istorică a Indiei. Iar noi vom fi martori la cum această moştenire indiană prinde viaţă!

Cazare în Agra.

Ziua 4, 21.03.2018 (Joi) – Agra
Tur cu ghid în Agra.

Vom vedea Taj Mahal-ul – cel mai frumos exemplu al arhitecturii Mughal, un stil care îmbină elemente turceşti, islamice şi persiene. Vizităm şi fortul Agra, site UNESCO.

Cazare în Agra.

Ziua 5, 22.03.2018 (Vineri) – de la Agra la Jaipur via Fatehpur Sikri
Astăzi ne oprim în Fatehpur Sikri, un oraş părăsit, construit din gresie roşie. Oraşul a fost construit ca şi capitală a imperiului Mughal (mogul) de către marele împărat Akbar la sfârşitul secolului al 16lea. Astăzi vom călători mai mult, timp de aproximativ de 5-6 ore. Mai târziu vom fi transferaţi la hotelul din Jaipur.

Seara gătim alături de localnici cu legume şi condimente pe care le-am cumpărat împreună. (Dacă nu vrei să găteşti, poţi doar să asişti şi să guşti bunătăţile când sunt gata 🙂 )

Cazare în Jaipur.

Ziua 6, 23.03.2018 (Sâmbătă) – Jaipur
Tur cu ghid în Jaipur.

Jaipur oferă o mulţme de atracţii turistice precum palatul oraşului, Hawa Mantar (numit si Palatul vânturilor) construit de către doamnele din familia regală pentru a putea vedea procesiunile fără să fie văzute. Vizităm fortul Amber, situat chiar la ieşirea din oraş, construcţie ce reprezintă probabil cel mai frumos exemplu de fort din Rajasthan. Fortul ne oferă o vedere splendidă asupra oraşului.

Seara surprindem spiritul vibrant al Rajasthan-ului în satul artizanilor. Vom mânca o cină tradiţională şi ne vom bucura de programul cultural.

Cazare în Jaipur.

Ziua 7, 24.03.2018 (Duminică) – de la Jaipur la Dhariyawad
Astăzi călătorim către Dhariyawad.

Dhariyawad a fost fondat la mijlocul secolului al 16-lea de către prinţul regal. Dhariyawad este situat în sudul Rajasthan-ului, la confluenţa râurilor Jakham şi Karmoi, şi este înconjurat de pădurile tropicale stufoase de pe dealurile Aravali. Tribul Bhil precum şi alte triburi locuiesc în această zonă. Această regiune este nealterată de civilizaţia modernă şi aici poţi experimenta cel mai bine moştenirea culturală a regiunii.

Fortul Dhariyawad a fost transformat într-un hotel de patrimoniu, menţinând decorul şi splendoarea tradiţională a fortului.

Vom asista la o experienţă de gătit la Retreat-ul familiei regale.

Cazare în Dhariyawad.

Ziua 8, 25.03.2018 (Luni) – de la Dhariyawad la Chittorgarh
Astăzi avem planificat un tur în Chittorgarh.

Chittorgarh este întruparea mândriei castei Rajput (casta războinicilor). Atracţia majoră de aici o reprezintă fortul aflat pe un vârf de colină care este un simbol a ceea ce înseamna curaj, integritate şi loialitate în tradiţia grandioasă a castei Rajput. Extrem de independent, fortul Chittorgarh s-a aflat sub asediu de trei ori şi de fiecare dată membrii castei au luptat cu curaj.

După ce vizităm fortul, vom fi transferaţi înapoi la hotelul din Dhariyawad.

Cazare in Dhariyawad.

Ziua 9, 26.03.2018 (Marţi) – de la Dhariyawad la Udaipur

Astăzi vom fi transferaţi în Udaipur. Seara ne vom plimba cu barca pe lacul Pichola.

Cazare în Udaipur.

Ziua 10, 27.03.2018 (Miercuri) – de la Udaipur la Ahmedabad

Tur cu ghid în Udaipur.

Dacă Jaipur este oraşul roz, Udaipur este un studiu în alb. În turul ghidat al oraşului ne vom opri pentru o vizită la palatul oraşului. Aproape de palat se află templul Jagdish, construit în stilul arhitectural indo-arian. O oprire la Bhartiya Lok Kala Mandir ne va oferi o privire asupra ceea ce înseamnă arta şi cultura Rajasthani.

Seara transfer cu autobuzul în Ahmedabad.

Cazare în Ahmedabad.

Ziua 11, 28.03.2018 (Joi) – Ahmedabad
Tur ghidat în Ahmedabad.

Simplitatea oraşului este completată de farmecul multiplelor muzee, moschei şi forturi ce se răspândesc în tot oraşul (Ahmedabad este primul oraş din India declarat în întregime site UNESCO). Vom participa la un tur pietonal şi apoi vom lua Tuk Tuk-ul pentru a ne continua turul. Ne vom opri şi la Jama Masjid din acest oraş, una dintre cele mai mari moschei din India, la templul Hathi Singh, “Shaking Minarets” şi ashram-ul lui Mahatma Gandhi din Sabarmati.

Seara ne vom bucura la un rooftop de o cină tradiţională.

Cazare în Ahmedabad.

Ziua 12, 29.03.2018 (Vineri) – Ahmedabad

Mic dejun, check out şi transfer la aeroport.

Sosirea în Bucureşti în ziua de 29 sau 30 martie depinde de ce bilete de avion vei alege.

Hoteluri:
Delhi: The Madison (3*), Cameră dublă, http://themadison.in/Delhi/
Agra: Crystal Sarovar Premiere (5*), Cameră Deluxe, https://www.sarovarhotels.com/crystal-sarovar-premiere-agra/
Jaipur: Golden Tulip (4*), Cameră Super Deluxe, http://www.goldentulipjaipur.com/
Dhariyawad: Fort Dhariyawad (3*), Cameră Deluxe, http://fortdhariyawad.com/
Udaipur: Jaisingh Garh (3* boutique Hotel), Cameră Premium, http://www.jaisinghgarh.com/
Ahmedabad: Rivera Sarovar Portico (4*), Cameră Superioară, https://www.sarovarhotels.com/sarovar-portico-ahmedabad/

Ce este inclus în preţ:
• Cazare în cameră dubla/twin
• Mese: mic dejun şi cina
• Transport cu Tempo Traveler cu aer condiţionat (cu excepţia zilelor în care se specifică altfel) • Tururi cu ghid
Elementele principale:
• Tur in Delhi cu vizita la templul Akshar Dham
• Tur de mâncare stradală în Agra
• Spectacolul Mohabbat Taj în Agra
• Gătit acasă la localnici cu legume şi condimente cumpărate din piaţa în Jaipur
• Program cultural în Jaipur
• Gătit la retreat-ul familiei regale în Dhariyawad
• Tur pietonal în Ahmedabad
• Tur cu Tuk Tuk-ul în Ahmedabad
• Bilete de tren de la Delhi la Agra în tren cu aer condiţionat
• Bilete de autobuz cu aer conditionat de la Udaipur la Ahmedabad
• Biletele de intrare la monumente
• Toate taxele sunt incluse

Ce nu este inclus în preţ:
• Viza
• Biletele de avion, inclusiv bilete de avion în India
• Asigurare medicală şi de călătorie
• Prânz
• Apă, băuturi
• Cheltuieli personale
• Taxe pentru fotografii şi video
• Alte servicii opţionale sau alte vizite la obiective turistice suplimentare

Check-in hotel ora 14.00, Check-out la ora 12:00.

Estimarea distanţelor dintre oraşe este aproximativă pentru că depinde de condiţiile de trafic, condiţiile meteo sau alte situaţii care nu depind de agenţia de turism.
În preţ este inclusă categoria unei camere obişnuite conform listei de mai sus. Dacă preferi o cameră cu un grad mai înalt de confort, costul va fi mai mare şi nu este inclus în preţul menţionat aici. În cazul în care doreşti o altă categorie a camerei te rugăm ca în momentul rezervării să soliciţi agenţiei o ofertă potrivită nevoilor tale. După confirmarea rezervării categoria camerei nu va mai putea fi schimbată.

Biletele de avion le poţi cumpăra fie individual, fie prin intermediul agenţiei de turism. Dacă ai nevoie de o ofertă pentru bilete de avion te rugăm să informezi agenţia în momentul rezervării pentru a căuta cea mai bună ofertă pentru tine.

Preţul de 1129 EUR de persoană este valabil pentru cazare în cameră dublă/twin. Se adaugă supliment SGL în cazul în care vei sta singur(ă) în cameră.

Rezervare şi plăţi:
Pentru rezervări, trimite un email către [email protected] şi cu mine în cc: [email protected]

Pentru a se confirma rezervarea de către GoAmit Holidays este necesar să plăteşti 282 EUR (25% din valoarea vacanţei) iar restul îi vei achita cu maxim 3 săptămâni înainte de călătorie.

Dacă vrei să îţi extinzi şederea şi în Mumbai, agenţia de turism te poate ajuta cu rezervările.

Cheltuieli suplimentare estimate judecând dupa propria experienţă:
• Biletele de avion Bucureşti – Delhi şi retur încep de la aproximativ 550 EUR şi pot să ajungă la 700-800 EUR în funcţie de linia aeriană pe care o alegi (eu am cumpărat bilete pentru Bucureşti – Delhi şi retur cu numai 530 EUR de la Turkish Airlines). Zborul intern de la Ahmedabad la Delhi în mod normal nu ar trebui să te coste mai mult de 100 EUR (la o căutare rapidă pe Google am găsit bilete începând de la 26 EUR şi ajungând până la 80 EUR). Sau poţi alege să zbori via Ahmedabad – Mumbai (Bombay) – Bucureşti.
• Să aplici pentru E-visa te costă în jur de 82$
• Controlul medical, vaccinuri şi pastilele de malarie te vor costa în jur de 450-600 RON, în funcţie şi de istoricul tău medical (eu am fost la Centrul Medical Victor Babeş din Bucureşti. La alte clinici este posibil să fie mai scump).
• Asigurarea medicală pe care am ales-o eu (cumpărată online) m-a costat pentru 2 săptămâni 45 RON
• Şi mai trebuie să adaugi costurile pentru prânz şi alte cheltuieli personale