India (Ep.2).Kashmir și apa de gheață

India (Ep.2).Kashmir și apa de gheață

4 min read

În Srinagar, din cauza istoricului încărcat dintre India şi Pakistan [oraşul fiind aproape de graniţă] o să vezi peste tot prin oraş soldaţi. În afară de impactul vizual eu una m-am simţit în siguranţa pe tot parcursul călătoriei în zonă, aşa că, ştiind contextul nu ar trebui să ai surprize.

Din păcate, din acest motiv, turismul nu este înfloritor în această zona şi economia locală are destul de mult de pierdut din acest motiv.

Srinagar face parte din Kashmir, una dintre cele 3 zone ale regiunii Jammu şi Kashmir.

Din categoria informaţiilor interesante, zona Kashmir-ului este foarte cunoscută pentru că majoritatea beţelor de cricket sunt produse aici. La un moment dat am trecut pe strada principală din Awantipura unde sunt înşiraţi majoritatea producătorilor de beţe de cricket.

Dar să revenim la locuri de vizitat.

În aceeaşi zi ne-am oprit la Templul Soarelui.

Acest templu este o dovadă a grandorii de altă dată a Kashmirului. De obicei este numit “Martand”, adică Templul Soarelui.
Data construirii sale nu este foarte clară, variază cu mai bine de un secol între anii 370-500, era noastră.
Templul are 84 de coloane şi acest lucru nu este întamplător. Se spune că 84 este un număr sacru în religia hindusă pentru că este egal cu 7 x 12 (pornind de la ideea că avem 7 zile într-o săptămână şi 12 zodii).

Apoi am schimbat microbuzele cu maşini mai mici pentru a ajunge în satul Aru.

Apa în Pahalgam (2130 m | 6988 FT), dar şi în întreaga regiune a Kashmirului are o nuanţă ca de gheaţă, greu de descris în cuvinte.

A doua zi dimineaţă, la micul dejun am avut musafiri nepoftiţi: o familie de maimuţe care ne priveau pofticioase.

Momentul cu adevărat spectaculos al zilei a fost oprirea pentru o plimbare pe lacul DAL.
O senzaţie de linişte şi bucurie te învăluie în timp ce priveşti munţii. Momentele sunt întrerupte de vânzătorii ambulanţi care vin alături pentru a-ţi vinde diverse lucruri: de la suc, bijuterii, şofran şi până la cărţi poştale vechi.

În ziua următoare ne-am îndreptat către Gulmarg (2730 m | 8957 FT), un loc potrivit pentru doritorii de ieşiri în natură şi pentru iubitorii de schi.

* Călătoria a fost sponsorizată de către Goamit Adventures.

2019-03-07T16:09:23+00:00 decembrie 28th, 2018|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment