De unde cumperi suveniruri autentice în Sighisoara?

De unde cumperi suveniruri autentice în Sighisoara?

2 min read

Când mergi în călătorii, cumperi mici cadouri, suveniruri din locurile în care ajungi?

Atunci când călătorești, te-ai întrebat câte dintre suvenirurile din magazine sunt produse în acea țară și câte în China? Hai să luăm România drept exemplu: mai ales în zonele turistice, garantat majoritatea produselor vândute sunt aduse din China.
Așadar m-am gandit să îți spun de unde poți cumpăra suveniruri autentice.

Și am să încep cu Sighișoara, unde îți recomand să te oprești la Transylvanian souvenirs, o afacere de familie.


Magazinul îl găsești pe Strada Tâmplarilor nr. 38. Aceleași produse le vei găsi și în fața Turnului cu Ceas, unde de regulă vinde Mihai, fiul familiei.
Suvenirurile sunt făcute cu bun gust și cu multă pasiune. Majoritatea produselor sunt făcute manual, excepție făcând tricourile, cafeaua, etc.


Eu mi-am cumpărat un săpun împâslit 🙂
Se folosește așa cum este. Doar se dă dantela jos. Se pare că bunicii foloseau această metodă nu doar pentru curățare. În plus exfoliază ușor pielea și o hidratează. E drept că multă lume cumpără săpunul acesta doar pentru decor.

Deși tricourile pictate manual lipsesc din aceste poze, aruncă o privire și asupra lor când ajungi la magazin. Ele reprezintă adevărate picturi.
Tot în magazin vei găsi și tricourile cu Dracula, unde fiecare desen este creație proprie a unui student la arte.

Așadar te incurajez ca atunci când vizitezi Sighișoara și vrei să cumperi un suvenir, să alegi un cadou produs în România.

2 Comments

 1. elena august 19, 2021 at 7:56 pm - Reply

  Buna seara,
  Am citit articolul dvs si va multumesc pentru informatii!
  Nu este mult de cand am vizitat Sighisoara si am cumparat un inel cu motive dadice, din cupru. Doar ca, am fost neinspirata pe moment si nu am cumparat si pentru colegele mele care sunt iubitoare de istorie si rezoneaza cu cuprul. De atunci tot caut pe internet, pe fb, in speranta ca voi identifica persoanele care le mesteresc si le comercializeaza. Erau niste tineri. Apelez la dvs, intrucat cu siguranta ati luat niste informatii complete si ma puteti ajuta, spunandu-mi unde ii pot gasi, online, pana la urmatoarea vizita in Sighisoara, pe doua picioare.

  Va multumesc mult!
  Elena

 2. Georgiana august 19, 2021 at 8:37 pm - Reply

  Buna seara! Ma bucur ca v-au fost de folos informatiile. Cel mai bine sunati la numarul de contact de la magazin 0744426171 si vedeti daca puteti comanda si sa vi se trimita unde aveti nevoie. Din pacate nu vand direct pe site, dar sunt oameni foarte draguti si sigur vor face tot posibilui sa va ajute. O seara linistita!

Leave A Comment